OKUL DENEYİMİ-1 RAPOR-12

OKUL DENEYİMİ-1
RAPOR-12

GÖZLEM YAPILAN OKUL: .............
GÖZLEM YAPAN ÖĞRENCİ: 
GÖZLEMLENEN DERS: Türkçe Öğretimi
GÖZLEMLENEN DERSİN ÖĞRETMENİ :...................

ETKİNLİK 1.13: Okul ve Toplum
               
........... Ortaokulu konum itibari ile ................ Caddesi, Lefkoşa’da yer almaktadır. Anayolun hemen kenarında bir çıkış kapısı bulunur fakat bu kapı anayol kenarı olduğu için güvenlik gerekçesiyle öğrenciye kullandırılmaz. Öğrenci diğer çıkıştan otobüslerin olduğu yere doğru ilerler.
Okulun bulunduğu yol üzerinde birkaç berber, birkaç market, birkaç restoran ve bir kırtasiye bulunur. Öğrencilerin ihtiyaç duyacakları ders araçları için yakında bir kırtasiye bulunması çok güzel. Bu kırtasiye hep açık olmasa da hafta içi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği saatlerde açıldığını düşünüyorum.
Okul çıkışına denk gelen saatlerde, cadde boyunca, öğrenci gruplarıyla karşılaşmak mümkün oluyor. Bu gruplardan bazıları okula biraz uzak mesafede olan kafeleri bir süreliğine dinlenmek için tercih ediyor. Başka gruplar ise ya eve yürüyerek gitmeyi tercih ediyor ya da otobüsün gelip onları alması için durakta bekliyorlar.
.......... Ortaokulu bahçesinde zaman zaman öğrenci velilerini görebilirsiniz. Kimisi çocuğunu okuldan eve götürmek için geliyor kimisi ise veli toplantılarına katılmak için. Bu veliler bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az oluyor. Açıkçası, çocuklarıyla pek ilgilenmediklerini düşünüyorum.
Dışarıdaki kişilerin ve esnafın öğrencilere olumsuz tavırlar sergilediklerini hiç görmedim. Öğrencilerin otobüs beklerken, esnafın önünde koşuşturması veya müşterileri rahatsız edecek tutumlar sergilemesi bile esnafa hoşgörüsünü kaybettirmiyor.
.............. Ortaokulu, Lefkoşa şehir merkezine yürüyüş mesafesinde değil. Bu sebeple öğrencilerin gezip görebilecekleri tarihi mekânlar uzakta kalıyor. Zaman zaman öğretmenlerin çeşitli geziler düzenlediklerini düşünüyorum. Herhangi bir gezi düzenlenmese bile evleri Lefkoşa’da olan öğrencilere, oradaki bazı tarihi yerlerle ilgili ödevler verilebilir. Öğrencilerin tarihi güzelliklerle dolu Lefkoşa’yı bilinçli bir şekilde dolaşması ve toplumla kaynaşıp iyi ilişkiler geliştirmelerinin sağlanması bu şekilde oluşturulabilir.
Tekrar okula dönecek olursak; öğretmenler velilere karşı oldukça ilgili ve açıklayıcı şekilde yaklaşıyorlar. Herhangi bir veli, öğretmenler odasına gelir gelmez ona nasıl yardımcı olabileceklerini soruyorlar. Bu tutumlarının yapmacık olmadığını görmek hoşuma gitti.   
Creative Commons Lisansı
Türkçe Ders Notları ve Ödevleri tüm içeriği by http://turkcedersnotlarim.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-ShareAlike 3.0 Unported License.
Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://turkcedersnotlarim.blogspot.com/p/hakknda.html adresinde mevcut olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder