OKUL DENEYİMİ-1 RAPOR-2

OKUL DENEYİMİ-1
RAPOR-2
Hazırlayan: ..............
Gözlemlenen Dersin Öğretmeni: ................
Gözlemlenen Ders: Türkçe Öğretimi
Gözlem Yapılan Okulun Adı: ..................
Etkinlik 1.3

ÖĞRENCİNİN OKULDAKİ BİR GÜNÜ

Öğrenci saat 7.55 de okul bahçesinde hazır beklemektedir. Ders ziliyle birlikte hızlı adımlarla sınıfına doğu ilerler ve ilk ders başlar…
Öğrenci saat 8.30 civarı dersten çıktı. Önce koridorda koşarak arkadaşlarına sataştı ve ufak sözlü atışmalardan sonra kantine doğru yöneldi. Bir süre kantin kapısında karşılaştığı diğer arkadaşı ile gülerek şakalaştı. Kantinden bir su ve biraz yiyecek alarak lavabolara doğru yöneldi. Bu sırada zil çalalı 1 dakika geçmişti. Nöbetçi öğretmen yüksek bir sesle öğrenciye seslenerek sınıfına gitmesini belirtti.
Saat 8.40 civarı ders başladı. Şansım yaver gitmiş olacak ki benim de aynı sınıfta gözlem görevim vardı. Öğretmen gelene kadar sınıfın yoklamasını aldım ve sessizliği sağladım ve sonunda (yaklaşık 3 dakika içinde) öğretmen sınıfa giriş yaptı.
Gözlemlediğim öğrenci, diğer öğrencilerle birlikte ayağa kalktı ve öğretmenini selamladı. Sonrasında ders başladı ve tüm öğrenciler ders süresince öğretmenlerini dikkatle dinlediler.
Ara sıra kendi aralarında konuşan öğrenciler öğretmenin kısa bakışlarını fark ederek sessizleştiler. Ders süresince kısa konuşma teşebbüslerinde bulundular. Bu teşebbüsler özellikle öğretmenden gizlice yapılmaya çalışılıyordu.
Tekrar zil çaldı ve öğrencimiz yine bir önceki teneffüsünde gösterdiği davranışların benzerlerini sergiledi. Şakalar, koşuşturmacalar, kantine bir şeyler almaya gitmeler… ve benzerleri.
Bundan sonraki derslere katılma şansım olmasa da öğrencinin yine aynı şekilde ders süresince kısa konuşmalara teşebbüs ettiğini, çoğu zaman öğretmenini dinlediğini, ders süresince verilen görevleri yerine getirdiğini ve ders sonuna doğru verilen olası görevleri not edip zilin çalışıyla birlikte sınıftan koşar adımlarla kaçtığını kestirebilmek zor değil.

Sabah okul ziliyle başlayan ve öğrencinin davranış profili açısından pek farklılık göstermeyen dersler sonunda bir okul gününün bittiğini ve sonraki okul günü için öğrencinin artık evin yolunu tuttuğunu özetlemek mümkün.
Creative Commons Lisansı
Türkçe Ders Notları ve Ödevleri tüm içeriği by http://turkcedersnotlarim.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-ShareAlike 3.0 Unported License.
Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://turkcedersnotlarim.blogspot.com/p/hakknda.html adresinde mevcut olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder